Μενού Κλείσιμο

Το Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου ιδρύθηκε το 2015 και διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι τέλος Ιουλίου. Την διοργάνωση αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό της Ρόδου αλλά και σε όλους τους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν από κοντά αυτό το ιδιαίτερα δεξιοτεχνικό είδος μουσικής.

Από το 2015, το Rhodes Jazz Festival - Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου έχει προσκαλέσει εξαιρετικούς καλλιτέχνες και έχει αναδείξει νέα ταλέντα που ζουν, δραστηριοποιούνται και διακρίνονται στην ευρύτερη περιοχή του Νότιου Αιγαίου.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους στο φεστιβάλ είναι: Σταύρος Λάντσιας, Ανδρέας Πολυζογώπουλος, Δημήτρης Βασιλάκης, Dr. Chip Crotts, Κωνσταντίνος Στουραίτης, Κίμων Καρούτζος, Γιάννης Παπαδούλης, Τάκης Μπαρμπέρης, Βασίλης Κετεντζόγλου, Βασίλης Ζαχαρίου, Νίκος Χασάπης, Κατερίνα Πολέμη, Κίμων Καρούτζος, Γιάννης Παπαδούλης, Νίκος Ζιάρκας, Ανδρέας Ζιάρκας κ.α.). Οι παραπάνω καλλιτέχνες χάρισαν μοναδικές στιγμές δημιουργίας λαμβάνοντας το πιο ζεστό χειροκρότημα από το κοινό.

Το 2018, το 4ο Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 27-28 Ιουλίου, στις Πηγές Καλλιθέας Ρόδου, όπου τα groups VAFEAS GROUP και MIHALIS KALKANIS LIVE θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ιδρυτής / Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Σέργιος Αϊβάζης