Μενού Κλείσιμο

Tania Giannouli Trio

Tania Giannouli Trio

Η Τάνια Γιαννούλη συνοδευόμενη από τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα) και τον Κυριάκο Ταπάκη (ούτι) σχηματίζει ένα μοναδικό τρίο, που ερμηνεύει τις πρωτότυπες συνθέσεις της. Ένας ιδιοσυγκρασιακός συνδυασμός όπου τα όρια μεταξύ Ανατολής και Δύσης, σύγχρονης, world music και τζαζ είναι δυσδιάκριτα.

Η Τάνια Γιαννούλη, πιανίστα, συνθέτις, αυτοσχεδιάστρια και bandleader, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές παρουσίες της σύγχρονης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής jazz σκηνής σήμερα. Τον Μάιο του 2021 ήταν η μία από τους τρείς υποψήφιους για το μεγάλο κρατικό Γερμανικό βραβείο Deutscher Jazzpreis στην κατηγορία Piano/ Keyboards International μαζί με τον Tigran Hamasyan και τον Shai Maestro.

Οι τέσσερεις δίσκοι της, όλοι αποτέλεσμα ιδιαίτερων συνεργασιών, κυκλοφορούν από το Νεοζηλανδικό music-art label, Rattle κι έχουν αποσπάσει αναγνώριση και σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό: “Forest Stories” (Tania Giannouli – Paulo Chagas, 2012), “Transcendence” (Tania Giannouli Ensemble, 2015), “Rewa” (Tania Giannouli – Rob Thorne, 2018), “In Fading Light” (Tania Giannouli trio, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος – Κυριάκος Ταπάκης, 2020) ενώ όλοι ανεξαιρέτως έχουν συμπεριληφθεί σε αρκετές λίστες του διεθνούς τύπου με τα «καλύτερα της χρονιάς». Πρόσφατα, το album “Transcendence” συμπεριλήφθηκε στους σημαντικότερους ελληνικούς δίσκους της δεκαετίας, σύμφωνα με τα ελληνικά μουσικά μέσα.

Η Τάνια Γιαννούλη, έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ στην Ευρώπη (Berliner Festspiele-Jazzfest Berlin, Madrid International Jazz Festival, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Enjoy Jazz festival, November Music, Ars Musica, Bimhuis, Lantaren Vernsten, Flagey- Brussels Jazz festival, Cerkno Jazz festival Skopje Jazz festival, Handelsbeurs, Jazzahead, Catania Jazz festival, Borusan Sanat, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Synch festival, Διεθνές φεστιβάλ Πάτρας κ.α.) αλλά και σε πολύ ιδιαίτερα project, όπως το «634 λεπτά μέσα στο ηφαίστειο», που έλαβε χώρα μέσα στον κρατήρα του ηφαιστείου της Νισύρου, όπου 14 μουσικοί, αυτοσχεδίασαν για 10 ώρες.

H μουσική της για film και video art έχει ταξιδέψει σε πολλά φεστιβάλ, Biennale, μουσεία και γκαλερί σε όλο τον κόσμο. Έργα της έχουν ερμηνεύσει, μεταξύ άλλων, η Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, το σύνολο Dissonart, η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων κ.α. Αυτή την περίοδο δίνει συναυλίες με το τρίο της και με το νέο της project “The Book of Lost Songs” (όπου συνεργάζεται με την Ιταλίδα τραγουδίστρια Maria Pia De Vito).