Μενού Κλείσιμο

Mihalis Kalkanis Live

Ευχαριστούμε τον COSTAS BROUMAS για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού

Σάββατο / Saturday, 28/07/2018
@ 21:00

Πηγές Καλλιθέας
Kallithea Springs

Ελεύθερη Είσοδος
Free Entrance

Mihalis Kalkanis Live

Στη μουσική του κοντραμπασίστα και συνθέτη Μιχάλη Καλκάνη κρύβεται ένα ρίσκο μέσα από το οποίο πηγάζει η δύναμη που έχουν οι συνθέσεις και το παίξιμό του.

Δεν χαρακτηρίζεται τυχαία ένας από τους πιο τολμηρούς μουσικούς της γενιάς του καθώς σε κάθε του βήμα βρίσκεται και σε διαφορετικό περιβάλλον:  Σ’  ένα κομμάτι ηχογραφεί τη γιαγιά του να τραγουδάει a cappella  ένα παραδοσιακό τραγούδι (τα“12 Ευζωνάκια”) και στη συνέχεια το ενορχηστρώνει με ηλεκτρονικούς ήχους, ύστερα ηχογραφεί ζωντανά σε ένα υπόγειο parking της Κυψέλης έναν αυτοσχεδιασμό (“A Parking Lot Performance”) και αμέσως μετά βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης για να ηχογραφήσει άλλον ένα.

Κάθε νότα στον ήχο του είναι κι ένα καλλιτεχνικό βίωμα, καθώς δεν αποτυπώνει απλώς αλλά ερμηνεύει την πραγματικότητά του και σκηνοθετεί μουσικές αφηγήσεις που σε κρατούν σε ευχάριστα άβολη αγωνία. Χαρακτηριστικό δείγμα το project "World Echoes in Athens" που ξεκίνησε από την καταγραφή που έκανε επί ένα χρόνο με μετανάστες που προσεύχονταν σε φανερούς και κρυφούς χώρους της Αθήνας.

Οι ερμηνείες του είναι τρόπαια από ένα κυνήγι αυθεντικότητας που συντελείται πρώτα στον πραγματικό χώρο και χρόνο και ύστερα ολοκληρώνεται ανακαλώντας τα συναισθήματα. Με τζαζ αντίληψη, επιρροές από την κλασσική μουσική, ηλεκτρονικά περάσματα και στοιχεία της ελληνικής παράδοσης η μουσική του Μιχάλη Καλκάνη δημιουργεί ένα τολμηρό άκουσμα έτοιμο να αλληλεπιδράσει με άλλες μορφές τέχνης όπως το βίντεο ή η φωτογραφία.  Ένας μουσικός κόσμος διαρκώς εν κινήσει, αντισυμβατικός, πηγαίος και αναπόφευκτα αληθινός.

 

Μουσικοί

Λευτέρης  Ανδριώτης
Κρητική λύρα

Δημήτρης Οικονόμου
τύμπανα

Μιχάλης Καλκάνης
κοντραμπάσο

Χρήστος Καλκάνης
κλαρινέτο

Ορέστης Μπενέκας
πιάνο, πλήκτρα