Μενού Κλείσιμο

Sokratis Votskos Quartet

Sokratis Votskos Quartet (''Sketching the Unknown'' LP, Jazzman Records)

Όταν από τη σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία του σχήματος, μέχρι την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου από την σπουδαία βρετανική δισκογραφική Jazzman Records, μεσολαβούν κάτι λιγότερο από δύο χρόνια, μάλλον έχουμε κάτι σπουδαίο μπροστά μας (Duende, 2019)!

 

Το Sokratis Votskos Quartet/Palette Ensemble(όπως ονομάστηκε αρχικά) δημιουργήθηκε μέσα στο 2017 με αφορμή συνθετικό υλικό εμπνευσμένο από τον ήχο του Esbjorn Svensson trio, τη μουσική των John Coltrane, Wayne Shorter καθώς και των πρώιμων καταβολών της jazz στη blues μουσική, και διαμορφωμένο από την προσωπική έκφραση και την ιδιοσυγκρασία των μελών του συνόλου. Το πρόγραμμα της εμφάνισης τους αποτελείται από πρωτότυπες συνθέσεις του νέου δίσκου τους.

Έχουν εμφανιστεί στο Φεστιβάλ ΚΟΘ Underground 2017 (Θεσσαλονίκη), Take five - Κιλκίς, Sakotura jazz festival 2018 (Χόρτο Πηλίου), Prilep jazz Weekend 2018 (Skopje) και στο Odessa jazz festival 2018 (Ukraine) όπου και εισέπραξαν ενθουσιώδεις κριτικές. Η κυκλοφορία του δίσκου με το όνομα: "Sketching the unknown", έγινε το Νοέμβρη του 2019 ενώ τη κυκλοφορία του single τους που είχε προηγηθεί (και πάλι σε βινύλιο με τη Jazzman Records) ακολούθησαν κριτικές σε περιοδικά όπως το  The Wire (τεύχος Σεπτεμβρίου 2019) και πολύς χρόνος airplay σε διεθνείς ραδιοφωνικούς σταθμούς (Seccousse Radio, Coulears jazz Radio της Γαλλίας), (worldfmradio και BBC στη Γηραιά Αλβιώνα) μεταξύ άλλων .

Εμφανίστηκαν στο τζαζ φεστιβάλ της Τεχνόπολης 2021 (εξ αναβολής από το 2020) ως η μουσική εκπροσώπηση της Ελλάδας (μαζί με μία ακόμη ελληνική συμμετοχή), στο φεστιβάλ Αγλανjazz 2021 (Κύπρος) ανάμεσα σε διεθνείς συμμετοχές, ενώ ακολούθησε εμφάνιση τους στο τζαζ φεστιβάλ των Τιράνων 2021. Πιο πρόσφατη εμφάνιση τους στο ΚΩΘ (Γενάρης του 2022), ενώ επερχόμενες συναυλίες τους είναι στο Rhodes jazz festival (Ρόδος, Ιούλιος 2022) και στο Jazz in Progress στο Ηράκλειο.