Μενού Κλείσιμο

Ishraq Trio

ISHRAQ, αλλιώς ηλιόφως. Ένα νέο συγκρότημα, δημιούργημα της πανδημείας, που αποτελείται από μουσικούς ερωτευμένους με την  ανατολίτικη μουσική, με έντονη επιθυμία να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό και ξεχωριστό.

Ο Θεοδόσης Μπεκούλης στο ούτι , η Αννα Νικητιάδη στα κρουστά και ο Θοδωρής Ζιαρκας στο κοντραμπάσο θα μας ταξιδέψουν σε τόπους μακρινούς με νότες από τη Μεσόγειο και τον Αραβικό Κόσμο.

Βιογραφικά

Θοδωρής Ζιάρκας

O Θοδωρής Ζιάρκας είναι κοντραμπασίστας και συνθέτης, γεννημένος στην Ρόδο, με έδρα την Αγγλία.

Μεγαλώνοντας με τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής, ασχολήθηκε σε μικρή ηλικία με τα τοπικά όργανα της Δωδεκανήσου, την λύρα και την τσαμπούνα. Αργότερα φοίτησε στο τζάζ τμήμα του Middlesex University στο Λονδίνο, εκπαιδεύτηκε ως δάσκαλος της τεχνική Αλεξάντερ στο Λονδίνο, και σύνθεση για τον κινηματογράφο στο κονσερβατόριο Codarts του Ρότερνταμ στην Ολλανδία.
Με έδρα το Λονδίνο από το 2009 είναι συνιδρυτής του συγκροτήματος Valia Calda, καθώς επίσης παρουσιάζει την παράσταση για κοντραμπάσο και ηλεκτρονικά με τίτλο ”Reconstruction” και το προσωπικό του τρίο Thodoris Ziarkas's Collection of Sand.

Ο Θοδωρής έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ στην Ευρώπη, ΗΠΑ, Κούβα και Λίβανο. Οι συνεργασίες περιλαμβάνουν: London Improvisers Orchestra, Okay Temiz, Yazz Ahmed, Anna Homler, Steve Beresford, Σαβίνα Γιαννάτου, Tony Kofi, Electric Litany, Τάσο Στάμου, Adam Bohman, Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Θύμιο Ατζακά, Cigdem Aslan, Μιχάλη Κουλουμή και Yuko Kaseki.