Μενού Κλείσιμο

Γιώργος Δέλφης: Από την ακρίβεια της μουσικής στην ελευθερία της τζαζ

Συναυλία πιάνου - διάλεξη:

Από την ακρίβεια της κλασικής μουσικής στην ελευθερία της τζαζ

Γιώργος Δέλφης : Πιανίστας στήν Όπερα καί το ανώτατο Ωδείο των Παρισίων, συνεχίζει τό έργο του σάν συνθέτης και ομιλητής ανά τον κόσμο: Παρίσι, Σεούλ, Φιλανδία, Γερμανία, Νέα Υόρκη, Σάμο, Ρόδο, Σύρο, Λέρο, Πάρο, Μύκονο κλπ

Γεννημένος στο Κάιρο, καταπιάνεται με την ανατολίτικη μουσική: Δύο φορές ταξιδεύει στην Ινδία, στην Τουρκία, και εμπνέεται από τους πανέμορφους μουσικούς τρόπους.

Από πολλά χρόνια στο Παρίσι, σπουδές στην École Normal, την Sorbonne, και διάφορα ταξίδια, δεν ξεχνάει τα παιδικά του χρόνια όταν δίπλα από την σπουδή των κλιμάκων και των exercices του Czerny διασκέδαζε την παρέα με τα τελευταία τραγούδια της μόδας.

Στο Παρίσι βρήκε το κατάλληλο έδαφος γιά το πάθος που λέγεται τζαζ. Μετά τον πόλεμο, η τζαζ δεν είναι μαύρο πρόβατο, αλλά κουλτούρα.

Ο Γιώργος Δέλφης βρίσκει πάντοτε την ευκαιρία να μοιραστεί την χαρά που δίνει αυτή η μουσική στους γνώστες όπως τους μελομανείς ή τζαζομανείς.

Κατέχει στα δέκα δάχτυλα τον Duke Ellington, Erroll Garner, και ακούει τον δάσκαλό του Bill Evans.

Εδώ θα παρουσιάσει εξ ίσου τα νέα του έργα με τις διάφορες αναφορές που τον ενέπνευσαν ανάμεσα στον Bill Evans και τον Πυθαγόρα.