Μενού Κλείσιμο

A. Vafea Jazz Projects

Παρασκευή / Friday, 27/07/2018
@ 22:30

Πηγές Καλλιθέας
Kallithea Springs

Ελεύθερη Είσοδος
Free Entrance

ΙΩΑΝΝΟΥ/ΒΑΦΕΑΣ ΤΡΙΟ

Ο Χάρης Ιωάννου και ο Ιωάννης Βαφέας είναι απόφοιτοι του Berklee College of Music της Βοστώνης, κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδάσκουν μουσική τζαζ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από το 2009. Η συνεργασία τους μετρά από τα φοιτητικά τους χρόνια.

Λάτρεις και οι δύο τις αυθεντικής τζαζ μουσικής προσπαθούν να την φέρουν σε επαφή με νέο κοινό και να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην Ευρωπαϊκή τζαζ σκηνή.

Στο καλλιτεχνικό τους χαρτοφυλάκιο μετρούν πολυάριθμες και αξιόλογες εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, σε σημαντικά φεστιβάλ, συναυλίες, θρυλικά τζαζ clubs (π.χ Ronnie Scott's London) και μεγάλες σκηνές. Είναι επίσης leaders του ΙΟΑΝΝΟΥ - ΒΑΦΕΑΣ κουαρτέτ που κυκλοφόρησε πέρυσι το άλμπουμ «Bridge of Locks» σε συνθέσεις του Αμερικανού σαξοφωνίστα  Chris Byars.

Για τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ τζαζ Ρόδου συνεργάζονται με έναν ακόμα φίλο της τζαζ μουσικής τον μπασίστα Απόστολο Σιδέρη που θα ταξιδέψει για να τους συναντήσει από την Κωνσταντινούπολη. Το τρίο θα παρουσιάσει Jazz Standards φέρνοντας σας ακούσματα από την Νέα Υόρκη, με τους δικούς τους ιδιαίτερους αυτοσχεδιασμούς.

 

Ιωάννης Βαφέας

(τύμπανα)

Σπούδασε ντράμς και μουσική τζαζ στο Berklee College of Music στην Βοστώνη και έκανε το μεταπτυχιακό του στο Boston Conservatory. Tο 1998 επέστρεψε στην Κύπρο και από τότε είναι απασχολημένος στη μουσική σκηνή του τόπου όπου εμφανίζεται σε φεστιβάλ, συναυλίες και γνωστά τζαζ clubs ενώ διδάσκει μουσική στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από το 2009. Επαγγελματικά μετρά πολυάριθμες συμμετοχές σε σημαντικές σκηνές και φεστιβάλ στο εξωτερικό και συνεργασίες με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες της τζαζ. Τον Ιωάννη Βαφέα στηρίζει η εταιρία Zildjian από το 2009. Είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής της A.VAFEA JAZZ Projects.

 

Χάρης Ιωάννου

(σαξόφωνο)

Ο Χάρης Ιωάννου αποφοίτησε από το Berklee College of Music όπου παρακολούθησε σαξόφωνο και σύνθεση. Όντας τελειόφοιτος κέρδισε το Woodwind Achievement Award.  Συνέχισε τις σπουδές του στη Νέα Υόρκη όπου έκανε το μεταπτυχιακό του στο New York University. Έζησε και εργάστηκε σαν σαξοφωνίστας στην Νέα Υόρκη για τρία χρόνια. Το 2005 επιστρέφει στην Κύπρο και κάνει πολυάριθμες συνεργασίες και εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο. Το 2015 κερδίζει το 2ο βραβείο για Τζαζ  μουσικά σύνολα στην Αθήνα με το κουαρτέτο BopCy.  Διδάσκει μουσική στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από το 2009. Έχει υπάρξει επί σκηνής με κορυφαίους μουσικούς της Τζαζ και είναι ευρέως γνωστός σε όλη την Ευρώπη. Ο Χάρης είναι συμβεβλημένος με την εταιρία D’Addario Woodwings

 

Απόστολος Σιδέρης

(κοντραμπάσο)

Ο Απόστολος Σιδέρης γεννήθηκε στην Αθήνα και η πρώτη επαφή του με την μουσική ήταν στο φλάουτο. Σύντομα όμως τον κέρδισε το μπάσο και η τζαζ έτσι τα βήματα του οδηγήθηκαν στη Βοστώνη όπου σπούδασε στο Berklee College of  Music. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό του στη Νέα Υόρκη και μαθήτευσε με τον βιρτουόζο  μπασίστα John  Patitucci.  Από τότε έχει αφιερώσει τη ζωή του στην τζαζ και  ταξιδεύει παίζοντας σε όλο τον κόσμο. Έχει υπάρξει επί σκηνής σαν leader ή sideman με κορυφαίους μουσικούς του είδους. Ζει πια μόνιμα στην Κωνσταντινούπολη και πέρα από τις εμφανίσεις του διδάσκει αλλά και γράφει μουσική τζαζ με επιρροές από ήχους της Μέσης Ανατολής.